Senvion in België

Senvion is een toonaangevende internationale constructeur van onshore en offshore windturbines. Het bedrijf telt wereldwijd bijna 4.000 werknemers en kan bogen op ruime ervaring dankzij de ontwikkeling, productie en installatie vanbijna 8.000 windturbines.

In 2005 installeerde Senvion haar eerste onshore windturbines in België. In 2008 plaatste het bedrijf 5M-windturbines op de Thorntonbank, het eerste Belgische offshore park in de Noordzee. Deze turbines hebben elk een nominaal vermogen van 5 MW. Senvion leverde meer dan 750 megawatt aan onshore en offshore windturbines. Het bedrijf kende een grote groei in België dankzij uiterst betrouwbare technologie, een team van gemotiveerde en gepassioneerde experten, en windturbines en oplossingen op maat van elke site. 

Onshore windturbines

MM82 Seglien

Een gamma performante turbines op maat van elke site

Het onshore gamma bestaat uit turbines van 2 tot 4,2 megawatt met een rotordiameter van 82 tot 148 meter en een naafhoogte tot 160 meter. Is uw site gelegen in windarm of windrijk gebied, in de open vlakte of in de bergen ? Senvion biedt u oplossingen aan met een optimaal rendement dankzij een betrouwbare en beproefde technologie.

Offshore windturbines

62M152 Thornton Bank

Het Senvion 6.XM-gamma: spitstechnologie

Voor het 6.XM-gamma hebben de ingenieurs van Senvion de 5M-technologie verder ontwikkeld en geperfectioneerd. Resultaat: het Senvion 6.XM offshore gamma geeft een opmerkelijk hoger rendement. Dankzij hun betrouwbaarheid en hoge performantie kunnen ze offshore elektriciteit produceren tegen een concurrentiële prijs.

De Belgische Thorntonbank I, II en III telt in totaal 6 5M- en 48 6.2M126-windturbines met een gezamenlijk vermogen van 325 MW. Senvion Benelux, gevestigd in de haven van Oostende op een uur van het park, staat in voor de service en het onderhoud van de windturbines op de Thorntonbank.

Nieuws

08 May 2018 - Senvion delivers wind projects in Belgium totalling 32 megawatts

Senvion delivers wind projects in Belgium totalling 32 megawatts (PDF)

10 May 2017 - Senvion concludes five orders in Belgium totaling 45 megawatts

Senvion concludes five orders in Belgium totaling 45 megawatts (PDF)

Contact

Esplanadestraat 1
8400 Oostende · Belgium